Julklapp till Pojkvän!

Mitt i julens köphysteri är det många som inser att högtiden faktiskt grundar sig på att vara medmänniska. Vårt tips är att varje jul åtminstone köpa en julklapp till din pojkvän, mamma, pappa eller någon annan i din närhet, där pengarna går till välgörande ändamål.

Det finns många behövande människor och projekt som drivs av bidrag och gåvor som gör skillnad, så varför inte göra till en vana att varje år ge bort en välgörenhetspresent? Inte nog med att du kommer att uppleva julen på ett helt nytt sätt om du gör det, du kommer även att känna dig extra varm inombords.

Här nedan listar vi flera välgörenhetsorganisationer som säljer presenter som kan ges bort som julklapp. Titta igenom dem och välj det som du tror kommer göra mest skillnad för mottagaren.

Och du … tack för att du ger något till välgörenhet.

Tips på presenter till välgörenhet

SOS Barnbyar hjälper miljontals barn över hela världen med sina fadderskap. Organisationen bygger barnbyar för att stödja familjer och föräldralösa barn till ett bättre liv. Det finns olika typer av gåvor som du kan ge som present eller julklapp. Du kan ge bort böcker, leksaker, skolmaterial, mat eller ge ett microlån som kan betyda en ny chans i någons liv.

SOS Barnbyars gåvopresenter kostar från endast 65 kronor

Plan Sverige är en hjälporganisation som är verksamma i över 90 000 olika samhällen över hela världen. De kämpar för alla barns rätt till att gå i skolan, få sjukvård, vara skyddade från våld och övergrepp och kunna påverka sin situation och framtid. Plan Sverige har idag ett fadderprogram som innefattar över 1,5 miljoner fadderbarn. För alla er som vill ge bort en julklapp som gör skillnad, besök Plan Sveriges gåvoshop via länken här nedan.

ActionAid är en organisation som i dagsläget är verksamma i 45 länder. De har satt upp en webshop där du kan välja mellan gåvor som till exempel kycklingar, getter och åsnor till fotbollar, vattenpumpar eller spisar. Ge bort något som verkligen lyser upp tillvaron för många människor i nöd.

© 2014 - 2017 Julklappstipspojkvän.se