Julklappsrim

Hör du till dem som avundsjukt lyssnar till andras julklappsrim på julafton och önskar att du också kunde skriva ihop något fyndigt och slagsäkert rim till dina paket? Då har du definitivt hamnat rätt.

På den här sidan hittar du våra julklappsrim till våra julklappstips inför julen 2016. Om du behöver ett rim till en specifik present som du hittat på någon av de e-butiker vi tipsar om, använd då formuläret här bredvid så skickar vi dig ett nyskrivet och unikt julklappsrim inom 24 timmar.

Har du själv skrivit ett julklappsrim som du är extra stolt över? Skicka in det till oss via vårt kontaktformulär så lägger vi gärna upp det på vår lista samt att vi ger dig den uppmärksamhet du förtjänar.

Gratis rimhjälp!

Hittade du en annan julklapp hos någon av de e-butiker vi tipsar om? Vill du ha ett specialskrivet julrim till julklappen? Fyll i formuläret nedan så får du ett personligt och unikt julrim inom 24 timmar.

Ja! Jag vill ha ett gratis julrim!

Gratis julklappsrim

UPPLEVELSER

Sportbilsupplevelse 1

"Italienska primadonnor med fantastiska former som t.o.m. får miljövänner att frångå sina normer Trampa på gasen och veva ner rutan, Älskling, den här julklappen vill du inte vara utan."

Sportbilsupplevelse 2 (Lamborghini)

"Tänk på något snabbt, lågt och brett och något av det coolaste du någonsin sett. Ta plats bakom ratten och njut av din tur i denna brutalt sportiga, italienska tjur."

Ribbåtsupplevelse

“Full fart framåt genom hav och skär I massor av knop och så fort byxorna bär. När du kommer tillbaka, på kajen jag står, Om du är grön i fejset, så vet jag hur du mår.”

Helikoptertur

“En barndomsdröm som nu ska bli sann Jag letade länge tills jag denna julklapp fann Låt denna maskin lyfta oss lätt och visa oss stan från första parkett.”

Vinprovning 1

“Dessa goda vita och röda, alltifrån de fylliga till de spröda. smaker som skiljer sig i varje del av världen, Låt oss lära oss allt om bouquet på färden.”

Vinprovning 2

“Smutta, gurgla eller svep kör traditionellt eller använd egna knep. Här får du prova några glas av de unika, som kanske egentligen bara dricks av de riktigt rika.”

Espressokurs

“En liten stark som du ofta tar på morgonen, till lunch eller i någon kaffebar. Lär dig allt om historia och skrönor I en crash course om dessa svarta kaffebönor.”

“Exit the room”

“Gå samman och fundera hur ni problemet ska lösa, för i detta rum får man inte med tiden slösa. Nä, här får man verkligen inte hålla på hela dan, det är lite som på TV … fast utan Gunde Svan.”

Pistolskytte 1

“Denna julklapp både trycker och smäller, om du lyssnar noga så vet du vad det gäller. Håll ögat på kornet med en stadig blick, så kommer hålet du gör vara mitt i prick.”

Pistolskytte 2

“Ladda, sikta, krama och skjut Rekylen slår bakåt när kulan går ut. Känn dig som Stallone, Arnold, Cruise eller Clint, Eller han den där Kojak, han som var flint.”

Spa-dag

“Koppla ner, koppla av och bara njut, av en dag som du önskar aldrig tog slut. Släpp alla måsten, borden och ”jag-ska-bara”, Här finns det inte mycket mer att göra än att bara vara.”

Tid hos barberare

“Sätt dig tillrätta och slappna av i kroppen, för nu ska någon ta sig an vad som sitter på huvudknoppen. Görs på gammeldags vis och för att inte göra dig illa, så gäller det att du sitter alldeles stilla.”

Brunch för två

“Det här är ingen resa till Paris eller Rom, Nä, denna tilltalar magen och din känsliga gom. En stund för oss där köket fixar allt, detta, min älskling, är du värd tusenfalt.”

Karriärcoaching

“Om man vill klättra på karriärsstegen ska man nog inte klä sig som Dregen Låt denna coach prata klart så får nog ditt arbetsliv en dj**la fart.” 

KÖK

Fat

“Apelsiner, kakor eller frukter av plast, Det du lägger på den här kanske är din last. Gjort av metall och rund som en ratt, Tänk dig en skål, men en som är platt.”

Bok om jakt

“Om du nu ska ut och jaga, får du inte stå och klaga. Att du inte ser skillnad på älg och and, för med denna sitter du med facit i hand.”

Kokbok

“När du står i köket och svär, om att maten smakar sådär. Bläddra igenom dessa små blad, så kommer du sedan göra hela släkten glad.”

Kaffebryggare

En ordinär mackapär som frustar och puttrar, och som direkt piggar upp de som sitter och muttrar. Avnjuts ofta när stämningen är på topp, Ja, med denna kan ni fylla på tills gästen säger “stopp.”

Chilisalt

“Om maten skulle smaka lite trist, så kan det på denna krydda råda brist. Men om du häller på för mycket av denna, så får du räkna nog med en riktig halsbränna.”

Grötkastrull

“När du nästa jul i köket fixar, kryddar, hackar, saltar och mixar. Använd då denna till det mest traditionella, så slipper du höra tomtarna gnälla.”

Salladsbestick

“Ser ut som vanliga fast i storlek XL, Använd dessa så slipper du av bordsgrannen få skäll. Om du gillar gurkor, tomater och gröna blad, så kommer du strax att bli riktigt, riktigt glad.”

Chokladfontän

“Liten, men naggande god, lätt att placera i mitten av ditt bord, Alla som smakar kommer säkert att stöna, när de får njuta av en liten brun böna.”

Matberedare

“Med denna i köket kan du ta det lugnt, den knådar, vispar och fixar allt som är tungt. Den är relativt tyst, ja, du kan nästan viska, Enda problemet? Den är ett helvete att diska.”

Bartenderkit

“För att inte behöva ta den stora risken, här får du ett kit som gör dig vass bakom disken. Med den här beställer jag väldigt gärna, en drink från min nästa Cocktail-stjärna.”

SKÖNHET OCH PARFYMER

Parfym 1

“En puff av denna får omgivningen att känna, att du verkligen är en kille med klass, som inte går runt och luktar som ett utedass.” 

Parfym 2

“Addera denna till din morgonrutin, så blir din osynliga aura extra fin. Just detta recept passar dig perfekt, Det är bara att prova och fråga din släkt.”

Locktång

“En het liten stång som sätter dig i snurr, som kan ta dig från rakt till världens största burr. En bättre mackapär är svårt att finna, se bara till att materialet inte börjar brinna.”

Rakhyvel

“Stäng in dig på toa och använd denna sak, så blir du snabbt lenare än en babybak. För en riktig man sköter sin egen fejja, och behöver inte någon barberare leja.”

Hårtrimmer

“Glöm bokade tider och dyra besök, nu kan du fixa till dig själv hemma i ditt kök. Ta en centimeter eller varför inte allt, men då får du vara beredd på att det blir lite kallt.”

TEKNIK

Portabel högtalare

“På resan, hotellet eller på den kommande festen, plugga in den här så ordnar sig resten. Passar till de smarta och funkar hela dan, Liten till storleken men låter som f*n.”

Mössa för smartphones

“När kylan ligger på, och örat ditt blir blå. Dra då på denna luva, Så slipper både du och din lur få snuva.”

Portabel högtalare

“På resan, hotellet eller på den kommande festen, plugga in den här så ordnar sig resten. Passar till de smarta och funkar hela dan, Liten till storleken men låter som f*n.”

Mössa för smartphones

“När kylan ligger på, och örat ditt blir blå. Dra då på denna luva, Så slipper både du och din lur få snuva.”

Kameraväska

“När du fotar berg, himmel, hav och gräs, behöver du denna för att skydda din pjäs. Mot sand, vind, sol och allt som är blött, Ser denna till att din kamera kan sova sött.”

Högtalare

“I denna klapp från vår ståtliga gran, får du här en sak med ett membran. Så skaka på rumpan både hit och dit, och spela musik genom denna nya favorit.”

Playstation-kontroll

“Titta här vad tomten lagt under granen, med denna i handen blir du snart bäst på planen. Den är smidig, svart och ger dig kontroll, över ratt, vapen, hinder eller boll.”

Smartwatch

Synka med modern och styr från din led, den här kommer du säkert inte att få ha i fred. dina vänner kommer nog få en smärre chock, när du knappar på den här som han den där Spock.”

Aktivitetsarmband

“Ta med dig denna när du ska ut och jogga, så har du info när du om resultatet vill blogga. Se det som ett smycke som håller koll, på om du gör framsteg eller bara får håll.”

Mobilhörlurar

“Med ljud på distans blir det skönare att jogga, springa och hålla i ratt. Med händerna fria och pluggen i ditt öra, blir du mycket säkrare när du ska ut och köra.”

BlueTooth-högtalare

“Spela klassiskt, grunge, pop eller dansband, all musik funkar via denna färgade tand. Skruva upp till högsta och njut av basen, för den här låter utav bara fasen.”

iPhoneskal

“På med denna och skydda din grej, för att slippa bli sur och skrika ”OH, NEJ!” När glaset spricker, det är aldrig kul, så med denna klapp säger jag God Jul.”

FIFA 2017

“En skandal här och där gör ingenting nu, Här är det en som bestämmer och det är du. Kämpa till slutet, men bli inte putt, När du förlorar finalen på grund av en tåfjutt.”

RESOR

Hotellövernattning 1

“Med en bar, restaurang och rum, blir denna minisemester inte så dum. Ett romantisk dygn för bara oss två, och vi behöver inte ens bädda dagen därpå.”

Hotellövernattning 2

“Packa väskan för nu är det dags, att byta miljö och njuta till max. Härliga dagar väntar i vårt rum, det här julklappen är verkligen inte så dum.”

Hotellövernattning över nyår

“Packa väskan för snart åker vi bort, till ett romantiskt ställe av bästa sort. För att njuta till fullo, maxa varje minut, och räkna ner tills året är slut.”

Åreresa

“Packa väskan för snart åker vi bort, till ett romantiskt ställe av bästa sort. Vi siktar norrut för att till fullo njuta, vid foten av Sveriges kändaste skuta.”

Weekendresa till London

“Med denna klapp får du bestämma vår roll, om vi bara vill koppla av eller titta på fotboll. Så istället för att bara sitta hemma och häcka, låt oss njuta av ett fantastiskt slut på en vecka.”

Kryssning

“Koppla ner, koppla av och bara njut, av en dag på havet som du aldrig önskar tog slut. Med god mat, vin och tid för varann, kan vi njuta ett helt dygn som kvinna och man.”

Weekendresa till London

“Med denna klapp får du bestämma vår roll, om vi bara vill koppla av eller titta på fotboll. Så istället för att bara sitta hemma och häcka, låt oss njuta av ett fantastiskt slut på en vecka.”

Kryssning

“Koppla ner, koppla av och bara njut, av en dag på havet som du aldrig önskar tog slut. Med god mat, vin och tid för varann, kan vi njuta ett helt dygn som kvinna och man.”

KLÄDER & ACCESSOARER

Klocka 1

“Med denna runt leden finns inga ursäkter kvar, För att komma försent eller att inte bli klar. Timmar, minuter, sekunder och dar, Denna kommer nog bli din favoritaccessoar.”

Klocka 2

“Håll koll på möten eller stå vid baren och flasha, Denna funkar oavsett om du har en bubbla eller en merca. Knäpp på dig denna och bär den med stil, en snygg detalj som kommer följa dig många mil.”

Strumpor

“Gröna, gula, röda eller blå, klär dig snyggt från häl till tå. Försök dock hålla koll på detta par, så att du inte står med bara en ensam kvar.”

T-shirt

“Ett mjukt paket som kommer att göra, att du komplimanger i massor kommer få höra. Ser ut som ett ”T” och sitter på toppen,
Och med toppen menar jag så klart överkroppen.”

Jakthandskar

“Använd dessa för älgen, hjorten eller ripan, för när händerna är kalla, går skottet ofta åt pipan. Att sitta i skogen kan både vara kallt och blött, men vad gör man inte för lite ekologiskt kött.”

Mössa

“Detta mjuka paket är toppen på flera vis, speciellt när det stormar och marken är täckt med is. Se fram emot att svettas från och med nu, för denna är varm och fin – precis som du.”

Silverhalsband

“Med ringar på rad blir du snygg kring din krage, men det är inte varianten som hänger ner till din mage. Ett bling med klass som kanske gör dig stum, för denna, min vän, är gjord av finaste argentum”
(not: argentum ≈ det latinska ordet för silver)

Namnhalsband

“Ett litet bevis på vad du betyder för mig, med en detalj som är gjord bara för dig. Bra att ha om du i morgon glömmer bort, om ditt namn är jättelångt eller superkort.”

Lundhagsbyxor

“Detta par som jag nu ger bort, funkar perfekt både i vått och torrt, Dra på dig dessa och dra till fjälls, så kommer vandringen gå som på räls.”

Hoodietröja

“Dags att zippa upp och på med toppen, detta mjuka paket passar nämligen på överkroppen. Ut och spring eller bär den under veckans alla dar, denna blir nog snabbt din favoritaccessoar.”

Träningskläder

“När svetten lackar och musklerna spänns, blir kläderna blöta, ja, du vet hur det känns. Därför får du här ett set som funkar, både på gymmet och när du är ute och lunkar.”

Armband

“En stilfull accessoar som passar, just över dina manliga tassar. Denna har jag valt speciellt för dig, en påminnelse om vad du betyder för mig.”

Solglasögon

“Dessa gör dig coolare än Jean Claude Van Damme och skänker lite skugga när solen tittar fram. Ja, dessa blir nog snabbt din favoritaccessoar, men det konstigaste är nog att de kallas för ett par.”

Jultröja

“Med denna på kroppen blir du snyggast på festen, både färgen och stilen skiljer sig säkert från resten. Ja, med detta plagg lyser du upp hela julen, och hela grejen är ju att det är en ful en.”

HUS OCH HEM

Tavla

“Ett platt paket av finaste art vars värde kan öka i rasande fart. Det sägs att den är äkta och inte bara båg,
Det svåraste brukar dock vara att få den i våg.”

Förstoring av semesterfoto

“Ett strålande minne från ett annat land, Ett minne med oss på en soldränkt strand. Som vid alla våra stunder och fina ögonblick, när vi tog detta kort sa det också ”klick”.”

 

Glasvas

“Buketter, kvistar och en och annan lilja, får plats i detta konstverk om du skulle vilja. Hög, ståtlig och av finaste glas, Se nu bara till att den inte går i kras.”

Hylsnyckelsats

“Metall i parad som funkar till det mesta, Plåtar, plankor ja, allt kan du fästa. Från och med idag vill jag höra hur klicken ekar, när du bygger, skruvar, monterar och mekar.”

Dagbokskalender

“Nu när åldern är hög  och tanken lite trög, Börja planera och fatta en penna och skriv ner allt du ska göra i denna.”

Bok

”Liten, behändig och för det mesta vit, Det här är skriven av din personliga favorit. Inget high-tech här, bara bokstäver på rad, men jag lovar att du kommer längta till nästa blad.”

Scrapbook

“Låt mig presentera en liten kavalkad, av roliga händelser och minnen på rad. Unga som gamla får njuta av denna skatt, och få sig många, långa och härliga skratt.”

SPORT OCH FRITID

Fiskedrag 1

“Färgglad och vasst, som ger längd åt ditt kast. Kasta den långt i både sjö och träsk så kommer denna säkert att ge dig en ‘fesk'”

Fiskedrag 2

“Oavsett om man är fiskare eller gös, blir man charmad när du släpper denna lös. Prova på djupt vatten eller nära ytan, så har du snart något gott att lägga i grytan.”

 

Crossglasögon

“Nu kan du lägga på ett extra kol, när du kör på banan för att sedan i mål. De är coola som sjutton och gör sikten klar, så du slipper sitta på crossen med ögonen bar.”

Skidglasögon/Googles

“När du susar nedför backen så gäller det att se, om du kör rätt eller om du hamnat brevé. Spänn på dig dessa och kasta dig ut, ​så står du vid liften om någon minut.”

 

KÄRLEK

“Kärlekspiller”

“Det är dig jag vill ha och därför får du här, ett gäng kapslar som visar hur jag håller dig kär. Öppna en i taget och läs vad som står, sen lovar jag att kyssa dig så det känns i dina tår.”

DRYCKER

En flaska rom + cola

“Ett komplett kit med allt som är gott med flaskor, frukt och kanske även en shot. Blanda och drick så blir du varm och loj, och istället för skål kan du säga ”Skepp o’hoj”

Whiskey-set

“En liten stänkare brukar ju aldrig sitta fel, när kylan tränger på eller när ryggen är stel. I med stenarna och välj bland de tre, så kommer du snart inte kunna sluta att le.”

En flaska rom

“En liten stänkare brukar ju aldrig sitta fel, när kylan tränger på eller när ryggen är stel. Dricker du denna blir du lagom varm och loj, och istället för skål kan du säga ”Skepp o’hoj”

Whiskeyflaska

“En klassisk form som du säkert ser, finns här i paketet som jag nu till dig ger. Vrid på toppen och njut av det goda, Men blanda för guds skull inte denna med fruktsoda.”

 

PRESENTKORT

Presentkort

“Årets julklapp ville du nog ändå inte ha, och jag hade svårt att hitta något annat som passade bra. Därför får du här en värdefull liten lapp, så att du själv får välja vad du vill ha i julklapp.”

ALLMÄNNA JULRIM

Julrim 1

“Snart är den här, dopparedagen då vi har lyckan att fylla julemat i magen, På en och annan julsång får vi nog också tralla, Här kommer en julhälsning från oss till er alla.”

Julrim 2

I denna gnistrande juletid, med kärlek, omtanke och sinnesfrid. Låt det lysa i varje hem och skjul, och jag önskar dig en synnerligen God Jul.”

Traditionen med julklappsrim

Ett bra julklappsrim ska vara fyndigt, avslöja lagom mycket om innehållet i julklappen samt självklart vara på rimmande verser. Det räcker ofta att skriva fyra rader, antingen med rimmen på de två första raderna (och de två sista) alternativt på rad ett och tre (och rad två och fyra). Det viktigaste att tänka på när man skriver julrim är att få till ett flyt i texten och gärna få till en lite oväntad knorr på slutet som både överraskar och väcker nyfikenheten. De riktigt inbitna skriver gärna både åtta och sextonraders verser, men då krävs både kunskap och erfarenhet av att skriva på vers.

Vi tycker så klart att alla julklappar ska komma med ett tillhörande rim och det är ju faktiskt inte så svårt när man väl sätter sig ner och försöker. Om du skulle köra fast, ta en paus, låt idéerna mogna lite och försök igenom om en stund.

© 2014 - 2017 Julklappstipspojkvän.se